Foto: Letz Sushi

3 skarpe sushisteder i Aarhus

Det er friskt, det er nemt, det er lækkert – det er sushi. Vi giver dig tre bud på steder i Aarhus med den asiatiske spise.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Sushi med karma
Karma Sushi, Frederiksgade 83 og Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Vi kan ikke love, at den gode karma smitter af efter et besøg hos Karma Sushi – men det er da helt klart et forsøg værd. Karma er der i hvert fald rigeligt af hos den stilfulde restaurant, hvor du får serveret farvestrålende anretninger på smuk keramik. Vil du gøre det nemt for dig selv, så vælg en af restaurantens menuer, der byder på lidt af hvert fra kortet. Måske den ekstravagante Signatur Setmenu til 1638 kroner, der kan deles af op til tre personer og består af blandt andet 32 stykker sushi, flammegrillet hummer, kammusling med jalapeñomarinade samt kaviar. Hva’be’har! Kan mindre gøre det, har restauranten sushimenuer helt ned til 315 kroner. Tip: Skulle du være i humør til andet end sushi, så prøv for eksempel Karma Sushis bøfmenu, der byder på japansk bøf i sprød rissenbei.

To go til billige penge
Thai Plus, Tordenskjoldsgade 1, 8200 Aarhus N og Skt. Pauls Kirkeplads 9, 8000 Aarhus C

Er du i humør til en omgang ris med tang, men er pengepungen lidt tom? Så giv Thai Plus et kald: Den thailandske take away lokker nemlig med hele 16 stykker sushi for bare 110 kroner. Fair! Thai Plus har hjemme på både Trøjborg og Frederiksbjerg, og begge spisesteder byder på enkelte siddepladser, hvis du er for sulten til at nuppe maden med hjem. Craver du andre slags ruller end dem i sushitilbuddet, byder Thai Plus på en række andre blandede menuer. Prøv for eksempel menuen med 24 stykker, fordel på seks maki california, otte rainbow, fire spicy laks samt seks nigiri med henholdsvis reje, tun og laks. Ja tak, ja tak og ja tak!

Mad med god samvittighed
Letz Sushi, Guldsmedgade 33 og M.P. Bruuns Gade 54, 8000 Aarhus C

Skal din sushisult stilles med god samvittighed, er Letz Sushi et oplagt valg: Sushikæden benytter nemlig kun certificerede fisk og skaldyr, risene er økologiske, og sushibakkerne består af 80 procent genbrugsplast og er produceret i Danmark. God stil! Kortet byder på flere forskellige ruller og menuer – også en børnemenu, hvor du redder en skildpadde ved købet – så der burde være noget for de fleste. Gå for eksempel all in på dansk fisk med menuen Made in Denmark til 295 kroner, der byder på Hiramasa-ceviche og sprøde fjordrejer til forret, grillet broccoli som sidedish samt otte stykker inside-out og fire stykker sizzling nigiri. Mon ikke de fleste går mætte fra dén menu? Psst: Skal du have stillet den hurtige sult, så prøv stedets Sushidog til 70 kroner: En uopskåret maki med soya. Velbekomme!